fmgidsen

Hoe start ik een savegame in Football Manager?

In deze gids lopen we stap voor stap de beste manier door waarop jij een nieuwe savegame kunt starten in Football Manager. Ook kijken we naar de instellingen die nodig zijn om het beste uit het spel en de door jouw geselecteerde database te kunnen halen.

Het startscherm

Het startscherm is het eerste scherm waar je in terecht komt nadat je de game hebt gestart (zie screenshot). Hier zie je meteen de diverse opties die je hebt om een nieuw spel te starten. In deze gids leggen wij de focus op het starten van een carrière.

Het startscherm van Football Manager 2020

Configureren van jouw carrière

In het volgende scherm waar je in terecht komt kun jij jouw savegame gaan configureren. Een aanrader is om altijd even rechts op de knop geavanceerd te klikken. Hierdoor kom je in een uitgebreider scherm met meer opties terecht dan als je op volgende klikt.

Starten als manager

In dit stukje ga je bepalen hoe jij als manager gaat starten in jouw virtuele Footbal Manager savegame. Hier heb je vier verschillende opties;

  • Starten als club manager
  • Werkloos beginnen
  • Starten als manager van een land (bondscoach)
  • Starten als club manager en bondscoach

Actieve competities

Eén van de eerste dingen die je nu gaat doen is het toevoegen en verwijderen van diverse competities. Hierbij heb je de optie om competities als speelbaar of als alleen kijken toe te voegen. Het verschil tussen deze twee opties is dat je bij speelbaar daar ook daadwerkelijk een savegame kunt starten. Kies je voor alleen kijken dan kun je de standen en uitslagen wel zien maar je kunt dan niet in deze competities managen. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld competities selecteren waar jij talenten in wil gaan scouten maar niet als manager aan de slag wil gaan. Daarnaast kun je ook een aangepaste database selecteren waardoor je wel extra spelers kunt inladen zonder extra competities te hoeven laden.

Let wel op het feit dat hoe meer competities en landen jij selecteert hoe langzamer het spel zal worden. Dit kun je zien bij de sterren onder geschatte spelsnelheid.

Database

Hier kies je de database die standaard door Football Manager zelf wordt meegeleverd. Gedurende het jaar zal Sports Interactive zelf nog een aantal databases uitbrengen. Hierin zitten dan de meeste transfers uit een bepaalde transferperiode verwerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de winter database met alle transfers uit januari en februari daarin verwerkt.

Editor bestanden

De meeste ervaren Football Manager spelers weten dat de databases die Sports Interactive aanlevert vaak niet compleet zijn. Het is daarom raadzaam om rond te kijken naar een goede Data Update. Er is een ruim aanbod van diverse editor bestanden die je kunt downloaden en kunt selecteren die wel helemaal up to date zijn. Zo’n data update zal het spelplezier van jouw savegame alleen maar groter maken.

Startdatum

Rechts onderin kun je ook nog onder het kopje startdatum kun je ook nog de datum aanpassen waarop jij wil dat jouw savegame gaat starten. Het kan handig zijn om zo vroeg mogelijk te beginnen zodat je zelf de hele voorbereiding kunt doen. Vindt jij dit juist vervelend? Kies dan bijvoorbeeld voor de optie om later te starten zodat het grootste gedeelte van de voorbereiding al is gedaan.

Geavanceerde opties

Onderin het scherm heb je ook nog de geavanceerde opties. Hier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met nep spelers in plaats van met echte spelers te spelen. Of misschien wil je wel niet de echte speelkalender uit een bepaalde competitie gebruiken. Dat kun je ook bij deze geavanceerde opties aan of uit zetten.

Tip! Veel managers zetten de transferactiviteiten in de 1e periode uit om te kunnen spelen met de huidige selectie van de gekozen club. Hierdoor gaan ze dezelfde uitdaging aan als hun club manager IRL.

Aantal spelers

Een heel belangrijk onderdeel van het configureren van jouw savegame is het aantal spelers dat geladen zal gaan worden. Je hebt hier de keuze uit een kleine database, middel grote database of een grote database. Daar bovenop heb je ook nog de keuze om via geavanceerd extra spelers uit een bepaalde regio of werelddeel mee te laden in jouw savegame. Je kunt hier dus heel specifiek je database kleiner houden zonder bepaalde wonderkids te hoeven missen.

Het starten van je savegame

Als je er eenmaal zeker van bent dat je de juiste landen, competities, database grootte en spelers hebt geselecteerd dan kun je op Spel starten klikken. Je savegame zal dan geladen gaan worden waarna je helemaal zelf jouw manager kunt gaan creëren. Veel plezier met jouw virtuele carrière als Football Manager!

Geef een reactie

fmgidsen