fmgidsen

Hoe maak ik een manager aan in Football Manager?

In deze gids lopen we door alle stappen en opties die nodig zijn om een manager aan te kunnen maken in Football Manager. Heb je al een manager aangemaakt? Dan kun je deze opnieuw gebruiken, aanpassen of helemaal opnieuw beginnen.

Als je alle stappen hebt doorlopen om een savegame aan te maken en deze eindelijk geladen is kom je aan bij het deel waarin jij jouw virtuele manager aan kunt gaan maken. Zoals je kunt zien op het screenshot hier beneden, ga je eerst aan de slag met de persoonlijke gegevens. Je vult de voor- en achternaam in, kiest de nationaliteit (maximaal twee) en de geboorteplaats. Daarnaast kun je ook nog een favoriete club selecteren. Let wel op dat de gekozen nationaliteit invloed kan hebben op je reputatie en de scoutingkennis van jouw manager. Het kiezen van een favoriete club kan ook tegen je werken wanneer je ooit van club wilt wisselen. Wanneer je bijvoorbeeld PSV hebt gekozen als favoriete club, zal je moeilijk aan de bak komen als manager van bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord!

Als laatste kom je uit bij het deel waarin je jouw sociale netwerken kunt invullen. Met het invullen van jouw social media accounts kun je ervoor zorgen dat je vrij simpel en gemakkelijk filmpjes naar Youtube kunt uploaden en ook kun je via Twitter heel simpel uitslagen en andere leuke gebeurtenissen uit jouw carrière delen.

Tot slot kun je ook nog aangeven of je een ervaren Football Manager speler bent of niet. Als je hier voor NEE kiest kun je diverse rondleidingen in het spel volgen en ontvang je diverse tips en trucs tijdens het spelen. Ook kun je hier diverse verantwoordelijkheden overdragen aan leden van jouw technische staf. Dit kun je echter ook altijd nog later in het spel regelen via Staff > Verantwoordelijkheden.

Het startscherm waarin jij jouw virtuele manager kunt creëren

Als je klaar bent met alle bovenstaande opties kom je in het deel waarin je het uiterlijk van jouw manager kunt gaan bepalen. Ook hier zijn er weer genoeg opties waar je uit kunt kiezen dus we lopen ze even stuk voor stuk door. Je begint met de keuze of je een mannelijke of vrouwelijke manager wilt creëren. Vervolgens vul je de geboortedatum, de lengte en het gewicht van jouw manager in. Daarna kom je uit bij het deel waar je echt met het uiterlijk van jouw manager aan de slag kunt.

Je hebt hier nu de keuze om een 3D-model te laten genereren van een foto of je kiest ervoor om zelf aan de slag te gaan met alle opties die je nog niet hebt gebruikt. Als je ervoor kiest om een 3D-model te laten genereren van een foto, onthoud dan dat dit nog altijd niet goed werkt. Deze optie zit nu al een aantal edities in het spel maar tot op heden is het nog niet gelukt om op deze manier echt een fatsoenlijk gezicht voor je manager te laten genereren. Als je ervoor kiest om zelf met het uiterlijk aan de slag te gaan kun je dus gaan spelen met de huidskleur,  de kleur van de ogen, de haarstijl en haarkleur en ten slotte heb je ook nog de keus of jouw manager een bril draagt en wat voor kleding en schoenen hij of zij aan heeft.

Als je het uiterlijk van jouw manager eenmaal hebt bepaald, kun je in het volgende scherm een team gaan kiezen waar jij jouw virtuele manager carrière wil gaan beginnen. Ook in dit deel zijn er weer een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Je hebt namelijk de keus om zelf een club te kiezen, te beginnen met een dubbelfunctie (land en club), werkloos beginnen of je kunt onderin op willekeurige ploeg drukken waardoor Football Manager een club voor je uitkiest. Vergeet niet dat je bovenin bij Kies een team om te managen de keus hebt tussen een club team of een landenteam.

Het scherm waarin je alle opties hebt aangaande de managementstijl die je wilt gaan kiezen

Uiteindelijk kom je aan bij het laatste scherm (zie screenshot hierboven) waarin je diverse keuzes kunt gaan maken. Dit deel is misschien wel het lastigste deel van het hele aanmaken van jouw virtuele manager. Dat komt door het simpele feit dat je hier nu jouw managementstijl moet gaan bepalen. In principe heb je twee varianten waar je uit kunt kiezen namelijk de trainer waarbij de focus ligt op de technische kant en de tacticus waarbij de focus ligt op de mentale kant.

Daarnaast heb je ook nog de keus om je Trainerdiploma’s in te stellen en je Ervaring als speler en ook kun je bij Focus managementstijl via het dropdown menu nog kiezen uit een aantal vooraf ingestelde stijlen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om alles zelf in te stellen zoals jij het hebben wil maar dat is meer iets voor de meer ervaren Football Manager speler. Des te meer diploma’s en ervaring je selecteerd, hoe meer punten je hebt om in dit scherm te verdelen.

Als je dit alles achter de rug hebt ben je helemaal klaar met aanmaken van jouw manager. Nu alle opties doorgelopen zijn hoef je alleen nog maar op de knop Bevestigen te drukken, waarna jouw Football Manager avontuur echt gaat beginnen.

 

Geef een reactie

fmgidsen