fmgidsen

10 leuke clubs om te managen in Football Manager 2021

In deze post bekijken wij tien clubs waar jij een leuke save game mee kunt hebben in Football Manager 2021. Neem dus zeker even een kijkje want misschien zit er voor jou ook wel een leuke en/of interessante club tussen.

Hamburger SV

HSV is een voetbalclub die in 1887 is opgericht. Tot 2018 was het de enige club in Duitsland die onafgebroken in de 1. Bundesliga heeft gespeeld. De club heeft een rijke geschiedenis zowel in Duitsland zelf als in Europa. Zo heeft men al meerdere keren beslag weten te leggen op het Duitse landskampioenschap. Ook heeft men in het verleden de UEFA CUP I en II weten te winnen. Door de degradatie naar de 2. Bundesliga ligt er een mooie uitdaging bij deze club. Ben jij in staat om deze club terug te brengen naar de Duitse en Europese top? Ben jij de manager die de strijd met Bayern München aan kan gaan?

Als je antwoord op beide vragen JA is dan is HSV zeker een club voor jou. Met Aaron Hunt en Rick van Drongelen heeft de club twee relatief bekende spelers in de gelederen. Doordat de faciliteiten van de club ook aan de goede kant zijn kun je met deze club ook focussen op het opleiden van de eigen jeugd. Financieel heeft de club natuurlijk een knauw gehad maar door slim om te gaan met je transfer- en loonbudget kun je je toch gericht gaan versterken. Enige creativiteit is natuurlijk wel nodig op de transfermarkt maar voor de meer ervaren Football Manager speler moet dat geen enkel probleem zijn.

Fortuna Düsseldorf

Deze club is opgericht in 1895 en speelt haar wedstrijden in de Merker Spiel-Arena waar 54.600 toeschouwers in kunnen. De successen van deze club stammen uit de jaren ’30 waarin het tweemaal het Duitse landskampioenschap wist te winnen. In Europa heeft de club eigenlijk nooit succes gehad. Wel heeft men diverse keren deelgenomen aan de UEFA Cup en de Europa Cup II. Het afgelopen seizoen was men actief in de 1. Bundesliga. Helaas wist men niet te overleven waardoor er meteen weer degradatie naar de 2. Bundesliga volgde.

Juist door deze degradatie is Fortuna Düsseldorf een zeer interessante club om mee te beginnen in Football Manager 2021. De potentie om te promoveren is aanwezig echter zijn de faciliteiten van een redelijk niveau. Zeker op dat vlak zal een inhaalslag gemaakt moeten gaan worden. Met je huidige selectie ben je in principe sterk genoeg om kampioen te worden. Het kan dus verstandig zijn om je centen in het upgraden van je faciliteiten te stoppen. De club heeft verder geen noemenswaardige samenwerkingsverbanden waardoor het een ideale club is om te gaan ‘bouwen’ aan een succesvol prijzen pakkend team.

Sheffield Wednesday

Deze club is opgericht in 1867 en speelt momenteel in de Sky Bet Championship competitie. De successen van deze club liggen heel erg ver terug in het verleden. Toch heeft men in totaal vier keer het Engelse landskampioenschap weten te winnen, vijf keer wist men de Championship competitie te winnen, drie keer veroverde men de FA Cup (1935 was de laatste keer), één keer won men de Community Shield en ook werd er één keer de League Cup gewonnen. De laatste jaren is de club vast meubilair geworden in de Championship echter wordt het tijd dat men weer een keer een stap omhoog gaat maken.

Indien je opzoek bent naar een club met redelijke faciliteiten waar je echt jouw stempel kunt gaan drukken dan is Sheffield Wednesday een goede club voor jou. Heb jij het in je om een club naar de Engelse en Eruopese top te brengen? Dan raden wij het zeker aan om een save met The Owls te starten. Het is natuurlijk altijd leuk om rivalen als Sheffield Utd en Leeds Utd af te kunnen troeven door een succesvollere club te worden dan zij zijn.

Portsmouth FC

Deze club is opgericht in 1898 en speelt haar wedstrijden in Fratton Park waar bijna 20.000 toeschouwers in kunnen. Van 2004 tot en met 2010 was de club actief in de Premier League. Echter zakte de club daarna ver terug tot aan de League Two. Om de één of andere reden kreeg men het bij Pompey maar niet op de rit. Gelukkig heeft men de laatste paar seizoenen de weg omhoog weer weten te vinden. Hierdoor speelt de club momenteel haar wedstrijden in de League One. De echte successen werden door deze club gevierd in 1949 en 1950 toen men twee keer landskampioen van Engeland wist te worden. Het laatste sprankeltje succes was er in 2008 toen men beslag wist te leggen op de FA Cup. Daarna ging het helaas bergafwaarts tot in 2018 toen men wist te promoveren naar de  League One.

Ook dit is weer een club waar je zelf echt je stempel op kunt drukken. De faciliteiten zijn redelijk tot goed waardoor je al vrij snel zelf spelers kunt gaan opleiden. De echte uitdaging bij de club ligt in het boosten van de financiën en natuurlijk het promoveren naar uiteindelijk de Premier League. Dat is toch echt het niveau waarop men bij Pompey wil acteren. Voor een echte FM-er is dit dus een ideale club. Boek successen, win prijzen en wordt een absolute legende en icoon bij Portsmouth FC.

US Sassuolo

Deze Italiaanse club is opgericht in 1920 en speelt haar wedstrijden in het Mapei Stadion waar ruim 21.000 toeschouwers in kunnen. Vanuit fmgidsen gezien is dit een hele leuke club omdat wij hier zelf leuke save games mee hebben gehad in FM2018, FM2018 en FM2019. De club is sinds het seizoen 2013/2014 actief in de Serie A maar heeft zich nog nooit in de top tien weten te nestelen. De faciliteiten van de club zijn goed tot zeer goed te noemen waardoor de club regelmatig goede jonge spelers weet op te leiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Juventus de moederclub is van Sassuolo. Op deze manier heeft de topclub uit Turijn de eerste keus en optie op de talenten van deze prachtige club.

Het is natuurlijk zeer interessant om met Sassuolo de populaire club uit Turijn van de troon te gaan stoten. Eén van de eerste dingen die je als manager van Sassuolo zult moeten doen is de banden door te snijden met Juventus. Van daaruit kun je dan gaan bouwen aan een club die kan gaan strijden om het Italiaans landskampioenschap. Uit eigen ervaring weten wij ook dat je binnen vijf seizoenen de Champions League kunt winnen dus ook Europees succes is met deze club mogelijk. Dus houdt je van de Serie A of heb je er altijd al eens willen managen? Dan is US Sassuolo een absolute aanrader!

Association Sportive de Cannes

Deze club is opgericht in 1902 en speelt haar wedstrijden in het Stade Pierre de Coubertin en biedt onderdak aan 12.000 toeschouwers. Deze club is met recht een slapende reus. Niet zozeer vanwege de successen uit het verleden want verder dan het eenmalig winnen van de Coupe de France kwam deze club nooit. Maar juist meer omdat het altijd een opleidingsclub is geweest. Spelers als Zinedine Zidane, Patrick Vieira en Gaël Clichy hebben ooit het shirt van AS Cannes gedragen. Zelfs Ruud Krol, Jan Koller en Gerald Vanenburg speelden ooit voor deze club. Helaas speelt de club momenteel in de Championnat National 3 divisie maar juist daar ligt de uitdaging met deze club in Football Manager.

Heb jij het in je om van deze gevallen club weer een absolute opleidingsclub te maken? Neem dan het roer in handen en begin met het verbeteren van de faciliteiten. Deze zijn helaas matig dus je zult deze met regelmaat gaan moeten upgraden. Echter door creatief te zijn met je budgetten en het opereren op de transfermarkt kun je al snel de weg omhoog in gaan zetten. Promoveren naar de Ligue 1 is het absolute doel en waar een wil is is een weg. De club zelf heeft de potentie om op het hoogste niveau te acteren, alleen de juiste manager ontbreekt nog.

1.FC Kaiserslautern

Deze club werd opgericht in 1900 en speelt haar wedstrijden in het Fritz Walter Stadion waar bijna 50.000 toeschouwers in kunnen. Momenteel is de club actief in de 3. Liga maar dat was in het verleden wel anders. In totaal wisten de Rode Duivels vier keer kampioen van Duitsland te worden waarvan in 1998 voor de laatste keer. Door de financiële problemen in 2003 is de club daarna ver afgegleden van het niveau waar men ooit thuis hoorde. Hier zit dan ook meteen de uitdaging in om met deze club aan de slag te gaan in Football Manager 2021.

Heb jij het als manager in je om deze club weer terug te brengen naar de gloriedagen van weleer? Ben jij in staat om de nieuwe Michael Ballack, Mario Basler of Miroslav Klose op te leiden? Dan is 1. FC Kaiserslautern een club waar je echt een save game mee moet gaan starten in Football Manager 2021. Het is natuurlijk ook leuk om op termijn het gevecht met Bayern München en Borussia Dortmund aan te gaan. Hierdoor zul je je als manager geen seconde vervelen omdat er heel veel werk aan de winkel is om de top te bereiken met 1. FC Kaiserslautern.

Deportiva La Coruña

Deze club werd opgericht in 1906 en speelt haar wedstrijden in het Estadio Municipal de Riazor waar ruim 32.000 toeschouwers in kunnen. Ook dit is weer een gevallen topclub waarbij het de uitdaging is om ze terug te laten keren aan de top. De club werd voor het laatst kampioen van Spanje in het jaar 2000 en het winnen van de Supercopa in 2002 is het laatste succes op het hoogste niveau geweest voor Depor. Momenteel speelt de club haar wedstrijden in de Seguna Division B. Hier ligt dan ook meteen de uitdaging bij deze club want terugkeren naar het hoogste niveau zal lastig worden maar is niet onmogelijk.

Waar in het verleden er spelers als Bebeto, Rivaldo, Juan Carlos Valeron en Roy Makaay actief waren voor deze club zul je het nu met een stuk minder bekende spelers moeten doen. Echter heeft de club wel de potentie om weer de weg omhoog te vinden, het is alleen een kwestie van de juiste manager aan het roer zien te krijgen. Misschien ben jij dat wel? De club beschikt over adequate faciliteiten dus op dit vlak is er zeker werk aan de winkel en ook zijn er geen noemenswaardige samenwerkingsverbanden. Kortom, een club met een flinke uitdaging maar die wel zeer bevredigend kan eindigen zodra je na een aantal seizoenen de Cup met de Grote Oren omhoog weet te houden.

FC Midtjylland

Deze club werd opgericht in 1999 en speelt haar wedstrijden in de MCH Arena waar ruim 11.000 toeschouwers in kunnen. Zoals we al hebben kunnen zien bij alle #FM21Features berichten op onder meer Twitter zul je in Football Manager 2021 nog meer statistieken tot je beschikking hebben. Dit past dan ook absoluut bij deze club aangezien Rasmus Ankersen de club leidt op basis van statistische analyse. Hierdoor is het dus een zeer leuke club om mee aan de slag te gaan in de nieuwe Football Manager game juist omdat je dit ook toe kunt passen in jouw save game.

De club heeft de beschikking over goede faciliteiten waardoor je al vrij snel goede spelers kunt gaan opleiden. Daarnaast is de Deense competitie niet de sterkste en wordt FC Midtjylland beschouwd als een topclub in Denemarken. De grootste uitdaging in een save game met deze club zal voornamelijk liggen in het boeken van Europees succes en het opleiden en ontwikkelen van Deens talent. Het uiteindelijk verkopen van speler die absolute wereldsterren worden is natuurlijk al een goede reden om een game met deze club te gaan starten.

Sparta Rotterdam

Deze club werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaalde voetbal in Nederland. De club speelt haar wedstrijd op Het Kasteel waar 10.599 toeschouwers in kunnen. Deze club heeft in het verleden vele successen gekend in het Nederlands voetbal. Zo is men maar liefst zes keer (1909, 1911, 1912, 1913, 1915, 1959) kampioen van Nederland geweest. Daarnaast heeft men ook drie keer (1958, 1962, 1966) de Nederlandse beker weten te winnen en heeft men aardig wat bekende voetballers voortgebracht. Denk hierbij onder meer aan spelers als Danny Blind, Ed de Goey, Georginio Wijnaldum, John de Wolf en Kevin Strootman.

Doordat de club redelijk tot goede faciliteiten tot haar beschikking heeft ligt hier dan ook de mooiste uitdaging met Sparta Rotterdam. Heb jij het in je om nieuwe Nederlandse topspelers klaar te stomen voor Oranje? Wil jij de strijd aan gaan met Feyenoord om de grootste club van Rotterdam te worden? Dan is een save game met Sparta echt iets voor jou!! Alle ingrediënten voor een leuke youth challenge zijn aanwezig. Indien je in staat bent om goede talenten om te turen tot goede spelers zul je vanzelf prijzen gaan winnen. De reputatie van Sparta zal dan toenemen wat je weer goed kan helpen om Feyenoord op de coëfficiënten lijst te passeren. Al met al een zeer goede uitdaging waar je wel even mee bezig zult zijn!

Wij van fmgidsen weten dat er nog heel veel meer clubs zijn waar je een leuke save game mee kunt beginnen. Wij hopen in ieder geval dat jullie met deze tien clubs inspiratie op hebben kunnen doen om een leuke save game mee te gaan starten in Football Manager 2021. Hebben jullie nog leuke club suggesties? Drop die dan in een opmerking hieronder!

fmgidsen